Ez a blog negyedik gyermekünk, Rita fejlődését hivatott követni, aki súlyos agyi fejlődési rendellenességgel jött a világra. Corpus callosum hiány, agykamra tágulatok, fejletlen kisagy, és egy óriási ciszta, ami gátolta az agy fejlődését. Dandy Walker malformáció. Azért határoztam el, hogy a feljegyzéseket közzéteszem, hogy mindenki lássa, hogy
CSODÁK
még vannak

2011. július 30., szombat

Ritus nem hagy minket unatokozni! Tegnap este, alig hogy befejeztem a blogot, ijesztő hangokat hallottunk Ritus szobájából. Ugatva köhögött, de ami még rémisztőbb volt, hogy alig kapott levegőt. Régen is volt nehéz légzése, krupp gyanús dolgok, de messze nem ilyen ijesztő, mint tegnap este. Rögtön ki is vittem a szabadba, de nem nagyon javult. Felhívtuk az ügyeletet, mondták, ha tudunk, menjünk be. Be is vágódtam Ritussal az autóba, 3 perc múlva már ott is voltunk (előnye a kisvárosnak.. :-) )
Szóval a gyerek kruppos. Kapott egy kúpot, amitől rövid időn belül sokkal jobban lett, de még vagy 2 óráig hörögve vette a levegőt. Itthon rányitottuk a hűtőszekrényt, és még csomót kint voltam vele a kertben, majd nyitott ablaknál altattuk, de csak 11-re  rendeződött a légzése teljesen.

Éjszaka nem volt nyugtalanabb, mint máskor, ezzel szemben ma egész nap olyan volt, mint egy mérgezett egér. Egyszerűen nem lehetett leütni. Látszott rajta, hogy nincs jól, de nem tudott megnyugodni. Délelőtt aludt egy órácskát, majd ebéd után lefektettem, hogy aludjon. 1 1/2 órát harcoltunk, de ő győzött.. Képtelen voltam elaltatni, pedig hulla fáradt volt. Délután elmentünk Atival vásárolni, mama vigyázott addig a gyerekekre. (Köszönjük!!!) Hát nem lehetett könnyű dolga!!!
Egész délután nem aludt semmit, 8kor sikerült végre lefektetni. 
Nem lesz könnyű az éjszakánk. Már másodszorra sírt fel, nem tudom mi fájhat.....


Két rózsaszín pöttyös

Hercegnőset játszottak ma a lányok. Ez a beülés...Hihetetlen


Balettgyakorlat a rúdnál..:-)

2011. július 27., szerda

Kicsi lány kicsi kosárral:...





...és nagy napszemcsivel



kis vámpír:

Ritus ma egész nap a járás segítőt tologatta. Nagyon ÜGYES!!! És nagyon élvezi. Kicsit még falábas, néha majdnem hasra esik, de ügyesen egyensúlyoz!!És ahhoz képest hogy először csinálja, nagyon ügyes!!!



Mikor neki tolta valaminek, jött a hiszti...Ezen a videón már nagyon fáradt volt....Kicsit kiakadt..
Akarata az van...





2011. július 26., kedd

Ritus egyre ügyesebb az ácsorgás terén. Már mindenhol fel tud kapaszkodni állásba, és  ügyesen lépeget oldalazva. Eddig nem tudott leülni, csak a rácsos ágyban a rácsokba kapaszkodva, most már mindenhol megpróbálkozik vele óvatosan. Ma először felmászott egy kisszékre...Egyre veszélyesebb a kiscsaj... 
A szótára is bővül:
Ábi-  (lábi)
Hamma
Tete  (tente)
Itta-paitta (hinta-palinta)
Anya
Apa


Szőkék fürdenek:

Egy kád csaj:

Ezen a videón már kicsit megunta a hintázást, addig szépen énekelt, míg elő nem kaptam a fényképezőt. De az elején még lehet hallani a hinta-palintáját.  :-)

2011. július 25., hétfő




Péliföldszentkereszten a kórustáborban töltöttük az elmúlt pár napot. Nagyon féltem az éjszakáktól, mert 1 szobában még nem aludtunk mind a 6-an, de sikerült egy olyan kis kuckót csinálni Ritusnak, hogy egész jól elaludt esténként. Az éjszakákról már ne beszéljünk, mert Ritus extra nyűgös, és "sokszorkelő" volt. Hogy ez a vacak időnek, az idegen környezetnek, vagy egy újabb fogacskának köszönhető, nem tudom. Elképesztően kimerültünk ez alatt a pár nap alatt. Este nem feküdtünk le túl korán (mert ugye társasági életet is kell élni valamikor..:-) ) mikor meg 1-2 körül beszédültünk az ágyba, Rituci ébredt, és szórakozásra vágyott...Utolsó este 1kor úgy gondolta, hogy ő most nem akar tovább aludni. Virgoncan felugrott az ágyából, és elkezdett mókázni.10 perc sikertelen próbálkozás után kivittem "borozgatni" őt is...Hihetetlen cuki volt, ahogy ott ficánkolt, kacarászott a felnőttek között. Remekül érezte magát. Szerencsére azért 20 perc után a fáradság győzött és vissza tudtam fektetni.

A tábor egyébként nagyon jól sikerült, a szervezők igazán kitettek magukért. Köszönjük!!!!Mi is és a gyerekek is remekül éreztük magunkat. Egy -két kép a hétről (hugicám csinált egy csomó képet, remélem hamarosan megkaparintom tőle, akkor majd kicsit kiegészítem a képes élménybeszámolót is.)

Levente Péter és Döbrentey Ildikó látogattak el hozzánk:

Kacagó koncert:

Feszült figyelem: 

Beni is csocsózott ... :-)


Lovaskocsikázás, a száguldó lovak:

Miután szombaton a gyerekek is extra későn feküdtek le a táborzáró buli miatt,és mi is kb 24 órás alvásminusszal zártuk a tábort, vasárnap itthon fél7kor már ágyban voltak, és mi is 8 kor lefeküdtünk, mint a kisbabák...Ritus is csak 2x kelt, így egész sokat faragtunk a "mínuszokból".

Mai reggeli:   :-)






2011. július 19., kedd

Új gyakolat: Sámlin ücsörgünk! (aztán majd megpróbálunk onnan felállni)
Nagyon büszke magára..:-)



Simán elmenne kisfiúnak is!! :-)

Beni kezd NAGYON féltékeny lenni, hogy minden autóját elveszi. Ma egy szupi kis autót tologatott  rátenyerelve. Elvettem tőle, mert a Beni egyik kedvence, és a kerekei kezdtek igen csak furcsán állni a súlytól. Adtam neki egy másikat, amire nyugodtan tehénkedhet. Azt a hisztit amit az akciómért kaptam....HÁT!!! Akarata az van. HÁLA ISTENNEK!!!

2011. július 17., vasárnap

Hétvégi befőzés


Beni barackot mos!!!


 Lányok magoznak

Kinga vihog  :-)



 És mennek a lekvárok aludni

Vasárnapi csini ruha


Gyerekek kitalálták, hogy szeretnének sátorban aludni..Hát hajrá!!!

Én is segíthetek?
 Kempingezők Joó éjszakát!!!




2011. július 15., péntek

Jaj de csinos lettem!!! Anya! Nem kéne letisztítani ezt a tükröt?

Hátul is jól áll a frizurám?


Csemeték tízóraiznak:

Tömöm a barackot két pofára!!!

Legjobb móka, tépni apa lábszőrét...:-)



2011. július 12., kedd

R: Annus!! Valami van a hátadon!!Levehetem?

A: Megnézhetem én is?
 

A: Tudod mit? Pukkadj meg, ha nem mutatod...

Kis pucér sétál (még egy kicsit csámpásan), közben magyaráz:


Kicsit kimerült a medencézésben:

2011. július 10., vasárnap

Grétikének lötyög(ött) a foga... Kis banya!!


Az elmúlt 4 napot Győrben töltöttük az itteni közösség családos táborában. Fantasztikus szervetés, színes programok. Nagyon jól éreztük magunkat mindannyian, bár fáradtabban jöttünk haza, mint ahogy elmentünk. Feszített program, éjszakai Ritus fogfájós műsorral. Szegénykém az egyik bal hátsó rágó fogával küszködik.(azaz  küszködünk)
Pannonhalmi arborátumban jártunk

Ritus elpilledt:





Vetélkedőn :


Nagyon sokat énekelték a gyerekek az "Én nem vagyok gyalogos katona" éneket, aminek a végén egy "Ó IGEN" kurjantás teszi még vonzóbbá a gyerekek számára ezt a dalt. Ritus  többször hallotta ezt az éneket. A kocsiban egyszer a gyerekek elkezdtél énekelni. Az "Ó igen"" helyére  Ritus is kurjantott egy nagyot..:-)
Többször kipróbáltuk, teljesen tudatosan csinálja. Hihetetlen ügyes!!! (ezen a felvételen egy kicsit siet..:-) )



Ritus hihetetlen akarat gombóc lett. Nagyon nagy csirkefogó. Bármilyen nehéz is vele mostanság, mindig hálát adok a Teremtőnek, hogy itt tart. Hogy van akarata, hogy ki tud mászni, (ha nincs rendesen bekötve), az etetőszékből, hogy elérkezett a ledobálós korszakába, mindent ledobál, állandóan jár keze-lába, egy másodpercre sem áll meg...és sorolhatnám még..:-)
Nagyon nehéz megetetni. Pempőt már nem hajlandó enni, csak azt, amit mi eszünk. Azt is csak nagy nehezen tudom bevarázsolni a szájába, mert közben kifordul, hátat fordít nekem.  


Nem is olyan egyszerű ez az egyedül evés. Pedig olyan könnyűnek tűnik.



Köszi Juli a csini coflit  :-)



2011. július 3., vasárnap



Ki ez a csini kislány?


Megyünk mamáékhoz medencézni.
:-)

Kis kuka 


Mivel játszanak a gyerekek Baloghéknál, ha nem egy szűrővel...:-)




ZSófi viziló utolsó fényképe szanálás előtt..:-(  kb 25 éve kaptam a keresztapámtól. Most már kicsit málik..


Benikém energiát pótol a pancsolás után  :-)


Twister party