Ez a blog negyedik gyermekünk, Rita fejlődését hivatott követni, aki súlyos agyi fejlődési rendellenességgel jött a világra. Corpus callosum hiány, agykamra tágulatok, fejletlen kisagy, és egy óriási ciszta, ami gátolta az agy fejlődését. Dandy Walker malformáció. Azért határoztam el, hogy a feljegyzéseket közzéteszem, hogy mindenki lássa, hogy
CSODÁK
még vannak

2012. február 26., vasárnap

Utolsó farsangi szösszenet, a kis kalóz lány:



 Csütörtökön voltunk az utolsó Dévény tornán.!!!!! :-)  Óriási mérföldkőnek érzem ezt is, hogy már erre sincs szüksége, annyira ügyes.  ÉLJEN!!!!!




Mindenkit lenyűgöz azzal hogy mi mindent tud már. 
Elkezdett 2-3 szavas mondatokban beszélni.
 "apa gyeje ide",
 Ita obába  (Rita szobába bemegy),
 Baba tente, ....és még sorolhatnám.
Énekeket, és mondókákat is kezdi mondogatni :
kika kika keke ki  :-)  (csiga biga)
itta ene zsupp. zsúúpp  ( a hinta palinta és a zsipp zsuppnak keveréke)

 Nagyon vicces, hogy a nagylányok nevét még nagyon sokszor keveri. Elkövettem azt a hibát, hogy nagyon sokszor hívtam, hívom őket csak így hogy: lányok. És Rita is legtöbbször csak így hívja őket. Ányo haggyá ( lányok hagyjál!!!)   :-)



Idei nagyböjti jósággyűjtő koszorúnk. Remélem pár hét múlva már tele lesz jóság virágokkal. Már elkezdték gyűjteni a gyerekek...-)

2012. február 19., vasárnap

2 hét alatt elég sok betegség végigfutott rajtunk. A mérleg:  hányás-hasmenés 1fő, torokgyuszi 1fő, fülgyuszi 1fő, kötőhártyagyulladás 2fő, és persze a szokásos köhögés, és takony (sok fő  :-)   ).
 Péntekre még az én hangom is teljesen elment....
Most lekopogom, nagyjából mindenki OK..JA nem! Ma apa nem volt jól...:-(
De a gyerekek jól vannak. Az sem utolsó!!!

Ritus szombaton öltözködős  kedvében volt.
Gumicsizmás mókázás:
.


 Kipróbálta a bilit is, nem sok sikerrel

felvette Kinga köpenyét:

Táncra is perdült benne csak úgy zene nélkül:



Kis cowgirl:





Megint nyilvánvalóvá vált, hogy mennyire fantasztikus őrangyala van Ritusnak, és mennyire vigyáznak rá Fent!!!
Reggel elcsórt egy üveg poharat, (kb 2mp alatt kapta le az asztalról...azt hittem oda még nem ér fel..hát már felér)  és elesett vele. Szerencsére a pohár nem tört össze a kezében, pedig azon támaszkodott. Rossz rágondolni, hogy mi lett volna, ha a tenyerében széttörik a pohár...Inkább nem is gondolok bele, csak hálát adok, hogy megint vigyáztak a kicsi lányomra.

2012. február 14., kedd


Nagyon ügyesen válogat szép 2 különböző színt. Eleinte nem tudta mit kell figyelni, de pár napja rájött.

Annyira ügyes!!
-Oda, és Ó,jajj!! Nagyon cuki!!!



Tegnap esti mese után Kinga kiakadt, hogy valaki elvitte  a papucsát, ő ott hagyta a dívány előtt, ahol ült. Hát mondtam, hogy van egy Pumukli húgocskája, biztos ő volt. A témát lezártuk , a papucs előkerült Beni szobájából.
Fél órával később Ritus már ágyban volt, vittem neki be a tejecskéjét. Mikor akarom neki beadni a cumist, azt mondja: vováva, inga, papup----Szobába, Kinga, papucs!  ??????  Alig akartam hinni a fülemnek!!!Bár még mondatokat nem tud összerakni, de elmeséli egyes szavakkal is, milyen huncutságot csinált.   :-)

2012. február 10., péntek

Rita mosakszik

Kicsik degut etetnek

Kinga hótündér!! Avagy egy ruha 2 élete.
Ritus formabedobóst játszik. Sokszor már nem is próbálkozik, hanem rögtön abba teszi bele, amelyikbe való!!!


2012. február 3., péntek

Megint megtanult valamit!!!
 Eddig csak pakolgatta a golyókat össze vissza, de tegnap sikerült megértenie, hogy melyik golyónak hol a helye, mire kell figyelni!!Annyira örültem neki, hogy már ezt is tudja. A színek szétválogatása még nem nagyon megy, de ha ennél a játéknál már tudja mire kell figyelni, az is menni fog 1-2 napon belül!!!
Olyan kis ügyes!!!