Ez a blog negyedik gyermekünk, Rita fejlődését hivatott követni, aki súlyos agyi fejlődési rendellenességgel jött a világra. Corpus callosum hiány, agykamra tágulatok, fejletlen kisagy, és egy óriási ciszta, ami gátolta az agy fejlődését. Dandy Walker malformáció. Azért határoztam el, hogy a feljegyzéseket közzéteszem, hogy mindenki lássa, hogy
CSODÁK
még vannak

2013. január 26., szombat



Fellegi Ádám babakoncerten jártunk. Nagyon élvezték a gyerekek. Ritus fél óráig teljesen  nyugodtan ült az ölemben, hallgatta a mesét és a zongorajátékot, csak utána kezdett el császkálni. 
Első részben a Babar a kis elefánt mesét kísérte a művész úr zongora játékával, a második feléről (Mozart: Variációk egy francia gyerekdalra ) egy kis zongorán ücsörgés után gyorsan eljöttünk, mert Ritus kezdett kipukkadni.

Beni a zongora működését figyeli. 

Fáradt, durcás koncerthallgató. a második részben. 

Zongora tetején 

2013. január 23., szerda

Kb 3 éve derült ki  Ritusról még a pocakban, hogy nagyon beteg.
Ha lenne egy kicsivel több időm, úgy el vinném azokhoz az orvosokhoz, akik teljesen bolondnak tartottak minket, hogy nem öletjük meg a babánkat.
Sajnos egyenlőre nincs sok időm..:-)

http://csodaritababa.blogspot.hu/2011/01/evfordulo2.html

Ma megyünk az OITI-be kontrollra. Félek, Ritus végig fogja üvölteni a vizsgálatot.
Úgy szokta csinálni, hogy üvölt , sőt őrjöng  míg vizsgálják, (már azt sem engedi, hogy levetkőztessem)  majd mikor vége van a vizsgálatnak, mintha elvágták volna,mosolyogva, bájosan elbeszélget az éppen aktuális doktor/doktornénivel.
Csudabogár!!!!

2013. január 16., szerda

Megint utol kell érni magam. A blogra most nem nagyon jutott időm, a honlapomon dolgoztam, amit ajánlok figyelmetekbe:

Szabadidőmben ezzel foglalkozom:
:-)

Kicsit megkésve, de Mikulást homokszórtunk. Nagyon élvezték, én is a porszívózást :-)
 



Kicsi hóból (ami nem tapadt) kicsi hóbaba, aki ül a hóban, és hóómokozik.
Azóta sajnos már Beni összetaposta a lábát, Rita kiszedte a szemeit, és egyébként az egész elolvadt ...-)



Szombaton Grétit meghívták egy szülinapi buliba a Kackacba.  Gondoltunk egyet, kirúgunk a hámból, és befizettük a többieket is. (egy hónapig koplalunk...:-)  )
Nagyon tetszett nekem is a "dühöngő" része. Sokkal jobbnak találtam, mint a Kölyökparkét, ahova tavaly jártunk  Benivel kicsit erősödni (szerencsére ott szerdánként fél áron lehetett menni, és negyedóra díj volt, nem kellett napijegyet venni)

Grétike kosarazik


 Ritus is  :-)







 Ami nem tetszett, az a játékterem rész. Kérdésem, hogy miért kell a gyerekeket "rászoktatni" (gondolom sokan vannak akik rendszeresen járnak oda) hogy játékgépeket használjanak? Ráadásul sokkal vonzóbb az a sok villogó masina,  mint a rohangálós rész, úgy kellett őket a játékgépek mellől kiimádkozni, hogy mászókázzanak, csúszdázzanak stb.



Benike nagyon bátor lett. Még azon a csúszdán is lecsúszott, ahol a Kinga alig mert.  Kb tavaly ilyenkor kezdtünk járni a Kölyökparkba vele rendszeresen. Akkor ügyetlenül mászott, nem tudott kúszni, alig mert valamit is csinálni. Most meg (ha sikerült a játékgépek elől elcsalni) nagyon élvezte az "őrjöngést" rohangálást, mászást, csúszást.




Gyerekszáj:

Beni és Rita vitatkozik azon hogy hogyan kell kiejteni a Gréti nevét.
Rita: Géti
Beni: nem úgy kell azt mondani. Mond úgy hogy Gléti.
.
.
.
Ezen még hosszasan elvitatkoztak.  :-)



2013. január 2., szerda

Karácsonyi szünetben az egész család szép sorjában lebetegedett. (csak Kinga maradt ki) Kezdte Ritus karácsony előtt, (olyan "szépen" köhögött, mint az Annipannis videón)  majd én (bár szökőévente vagyok beteg)  pont a legnagyobb karácsonyi hajrában. Beni karácsonykor volt végig lázas .  Ő volt a legbetegebb, pont az alatt az öt nap alatt volt nagyon magas  láza, míg csak ügyeletre tudtuk volna elvinni. Mire elvittem, már meggyógyult.
 Majd karácsony után Ati és Grétike folytatta a sort. 
Egész szünetben ezáltal itthon voltunk, ami nem is volt baj, mert végre együtt voltunk, Ati szabin volt, nagyokat társasoztunk, kiraktuk a Mátyás templom 3D-s puzzlejét, kártyáztunk, játszottunk. 

Pillanatképek a téli szünetből:

Mennyből az angyal:




Kiskórusos Betlehem

 Mamáéknál karácsony



Beteg legényke.



Nagy munkában


Miután kitettük a Mátyás templom, és Halász bástya kicsinyített mását, betegség utáni első sétának megcéloztuk az igazi Mátyás templomot. Nagyon élvezték így végig nézni az eredetit.
Kaptunk egy Eiffel tornyot is ...:-)  Ki is raktuk..Az eredetivel sajnos még várni kell..:-)