Ez a blog negyedik gyermekünk, Rita fejlődését hivatott követni, aki súlyos agyi fejlődési rendellenességgel jött a világra. Corpus callosum hiány, agykamra tágulatok, fejletlen kisagy, és egy óriási ciszta, ami gátolta az agy fejlődését. Dandy Walker malformáció. Azért határoztam el, hogy a feljegyzéseket közzéteszem, hogy mindenki lássa, hogy
CSODÁK
még vannak

2013. június 30., vasárnap

Az én kis Banyócám!!!




Ritus szobatisztasága nagyon lassan alakulgat. 3 éves születésnapja környékén még nem igazán akart a pelustól megválni, és mivel nagyon sokat megyünk erre-arra, keveset vagyunk itthon, nem akartam állandóan ruhákat cserélni, boltban pisit törölgetni.
Aztán nemrég betelt a pohár. Rájöttem, hogy csupán lustaságból nem szól, kényelmesebb neki a pelus. Pár hete fogtam magam, és levettem róla a pelust. Azóta pisi (bár csak pár napja szól, hogy kell, eddig mindig rá kellett rendszeresen ültetni) alig megy a bugyiba, a kaki annál többször. Azzal teljesen kudarcot vallottam eddig. Volt már mindenhol bugyiba bogyózás. (mázlija van a banyának, hogy csak bogyózik, meg krumplizik..)
 Boltban, évzárón, állatkertben, vendégségben...Ez még fejlesztésre szorul.. :-) 



2013. június 28., péntek

Apa vett 20 kg meggyet, és 10 kg cseresznyét. Gyerekek magozták, aztán még egyszer ki kellett magozni, mert a magozó csak 50%-os. 



 Mennek a lekvárok aludni...


Ma elmentünk a Jászberényi Állatkertbe. Már többször jártunk ott, mindig nagyon tetszett. Kicsi, átjárható, látványetetésekkel.  Bemehettek a kengurukhoz, kezükből ettek...





Vidraetetés





Oroszlánetetés kicsit homályosan.


3 kismajom..:-)


Hajtja magát..3 évesen!!!


2013. június 24., hétfő

Végre van egy kis időm újra blogot írni. Ritus változatlanul elirányítgatná a családot határozott elképzeléseivel, ha azt hagynánk. Nemtetszésének persze mindig jó nagy hangot ad, ami egy 2-3 órás nyaralásra való utazáskor elég kellemetlen tud lenni. Múlt héten pár napot Zalaszabaron töltöttünk egy kitűnő szálláson. (Saját medence, ugráló..) Nagyon élveztük a jól megérdemelt pihenést egy húzós év után. Mindkét lány kitűnő bizonyítvánnyal dicsekedhet.  :-) Meg mi is!!!
Igazgató nénitől vehették át az oklevelet.






Zalaszabari medencézés..Vízi rucák!!


Zalaváron megnéztük a Kis-Balaton házat. Egy remek kis vízi- játszótéren hűsítették magukat a gyerekek a 40 fokos hőségben. 




A múzeum is nagyon színvonalas volt, leszámítva a fullasztó hőséget, kifejezetten élveztük.




Kányavári szigetre is átmentünk. Sajnos a kilátót életveszélyes állapota miatt lebontották.


Kicsit sem beállított kép!!!:-)


A dámák, és az unatkozó durcás fiatal úr.



Bivalyrezervátumban kecskét simogattunk




Zalakaroson játsziztunk


Nagy lovak is lovagolnak...:-)





2013. június 17., hétfő