Ez a blog negyedik gyermekünk, Rita fejlődését hivatott követni, aki súlyos agyi fejlődési rendellenességgel jött a világra. Corpus callosum hiány, agykamra tágulatok, fejletlen kisagy, és egy óriási ciszta, ami gátolta az agy fejlődését. Dandy Walker malformáció. Azért határoztam el, hogy a feljegyzéseket közzéteszem, hogy mindenki lássa, hogy
CSODÁK
még vannak

2011. augusztus 22., hétfő

Múlt héten egy kedves ismerősünknél Szögligeten nyaraltunk. Eleinte 6 felnőttre, majd csak 4-re 11 gyerek volt. Ebből legidősebb a Kingám volt. A gyerekek nagyon jól kijöttek egymással (9 lány, 2 fiú...:-)  )
Tényleg a nyár egyik legjobb hetét töltöttük ott.

Anya megfésüllek jó?

Most te jössz apa....De hol a hajad?

Kirándulás Szádvárra:


Szívecske egy mohos sziklán:Aggteleki cseppkő barlagban:


Szép-szép ez a sok cseppkő, de én már kezdem unni...Rágcsálok egy kicsit...

Anya szeret!!!!

Vasárnap délután, mielőtt Ati elindult volna haza, Rituskán ronda pöttyöket vettem észre. Két féle pöttye volt. Az egyik úgy nézett ki, hogy volt egy piros közepe, körülötte fehér, majd lila karima. Az egész kb fél cm átmérőjű volt. A másik csak egy lilás anyajegyméretű folt volt. Nem emelkedtek ki a bőrből.
Végül hosszas tanakodás és telefonálgatás után úgy döntöttünk, hogy nem megyünk haza Atival ( ő a hét elején dolgozott itthon), mert a pöttyökön kívül teljesen jól volt a gyerek. Estére azonban a másik két 1 évesen is megjelent egy-két lilás pötty, valamint a felnőttek hátán is. De messze nem nézett kis olyan vészesen mint a Ritán. A többi gyereken nem volt semmi.
Hétfőn elvittem Edelénybe a gyerekrendelésre. A dokinak fogalma sem volt róla, hogy mi az. Tovább küldött Miskolcra a kórházba. Ott egy főorvos megnézte, de ő sem tudott semmi pontosat mondani. Az volt mindenkinek a furcsa, hogy bár rovarcsípés allergiás kiütésének nézett ki, miért van a felnőtteken is pötty. (hétfőre az egyetlen apukának, aki lent maradt velünk, is tiszta lilás pötty lett a háta). Megnézte egy bőrgyógyász is. Mondtam neki, hogy másokon is van kiütés, és nem valószínű, hogy ágyipoloska van minden ágyban. (a házigazdák majdnem egész nyáron ott nyaralnak, nem hiszem, hogy ez alatt az egy hét alatt költözött be minden ágyba ágyipoloska.) Ennek ellenére a diagnózis: rovarcsípés allergiás kiütése...Hát nem lettünk okosabbak. A gyerek még mindig pöttyös, most már kis hólyagok is vannak rajta, de semmi egyéb tünete nincs. Szerdára apja háta is bepöttyösödött.

Nem tudja valaki, hogy mik lehetnek ezek????? Kb keddre nézett így ki Ritus. Most már kisebbek a foltok, de hólyagosak lettek. Csütörtöktől Balogh táborban voltunk, de ott már nem lett senki pöttyös.
Nem lettek túl jók a képek, de hátha valami látszik:


Kirándulás alatt Ritus kidőlt:

Lefektettük aludni... :-) Szépséges virágtündér

 A világ legnagyobb könyve:


Ritus megtanult motorozni. Már itthon is felültettem a nyuszis motorra, de azt még nem tudta hajtani. A felvétel óta sokkal gyorsabban hajtja már magát, valamint a nyuszison is motorozik már. Sőt azt már kormányozza is...
(a felvétel végén egy kis emelkedő van, azért lassult le a lendület. De szépen feltornázta magát)Motorozás utáni pihi:

Csütörtökön átmentünk a Tisza tóhoz a Baloghokkal nyaralni. 
Ritus megetetlek jó?  Bocs egy kicsit félrement!!!Robin kalandpark:


Nagyon tetszett a lányoknak, és nagyon ügyesek is voltak. Teljesen önállóan csatolgatták a karabinereket, tették fel a csigát, amikor az is kellett. 

Tisza tavi motorcsónakázás:
Már csak a bicikli hiányzik!!!

1 megjegyzés:

  1. az a motorozás... irtó ügyes!!! a képek is szuperek! kitüésről fogalmam sincs, mi lehet, de nem néz ki túl jól... kíváncsi vagyok, hogy valaki tud-e majd okosat mondani...

    VálaszTörlés