Ez a blog negyedik gyermekünk, Rita fejlődését hivatott követni, aki súlyos agyi fejlődési rendellenességgel jött a világra. Corpus callosum hiány, agykamra tágulatok, fejletlen kisagy, és egy óriási ciszta, ami gátolta az agy fejlődését. Dandy Walker malformáció. Azért határoztam el, hogy a feljegyzéseket közzéteszem, hogy mindenki lássa, hogy
CSODÁK
még vannak

2011. június 29., szerda

Óbudavári labdázás  (közben csuklik..:-)  ):





Ritus homokozik. És nem is eszi két pofára a homokot...





A kis kannibál: 
Fincsi ez a katica..Kicsit megrágcsálom..

Hát nem tartott túl sokáig...

2011. június 26., vasárnap

Múlt héten Óbudaváron voltunk.Ezek a családnapok mindig nagyon feltöltenek minket testben és lélekben egyaránt.
Ritus hihetetlen sokat fejlődött az elmúlt héten. Sokat gyakorolja az ücsörgést, és állni is nagyon sokszor feláll. Már nem csak a rácson tudja magát felhúzni.

Második pozíció:  :-)


Úton Óbudavárra. középső sor:

Hátsó sor:
 Ritus vezet:

Egyik délután elmentünk Salföldre  a Pálos kolostorromhoz. Mikor gyerek voltam, sokszor  kirándultunk arra, és szám-háborúztunk a romnál. Mi bújócskáztunk a gyerekekkel. Elképesztően élvezték...

Ritus hátihordóban ismerkedik egy lepkével:


Megfoghatom a szárnyát?

 Kis családom:

Nagyvázsonyban a Kinizsi várban:

 Kinga kalodában:
 Gréti kalodában:

Strandon

Na, most melyiket válasszam?


Hát nem kispórolták az enyémből a fagyit? Egy tölcsérrel akarják kiszúrni a szemem...
Kalapos hölgy:

Holnap kezdik építeni a lányok galériáját. Ma ki kellett pakolni az egyik szobát. Ritusnak kicsit átalakítottuk a járókáját. Kivettük az alját, és kapott egy polcot a játékainak. Ez azért is jó, mert talán most már fogjuk tudni használni a járókát és nem csak játékraktár lesz, és ami még az előnye, hogy...





 A többiek is mind beleférnek...:-) Minek építtetünk galériát? 1 nm-en is vígan elvan az össze gyerek...:-)

Megtanulta zümmögtetni a méhecskéjét..:-)



2011. június 15., szerda

Ritus korrigált 1 éves

Ritus végre FELÜLT!!!! 

Eddig is megült ügyesen, egyenes háttal, ha felültettem, de magától valahogy nem jött rá arra, hogy kell egyedül felülni. Éppen borsót "szüreteltem", a gyerekek meg fejtették, és mikor odanézek, Ritus ücsörög. Azt hittem, valaki felültette, de NEM!!EGYEDÜL csinálta. 


Nagyon tetszik neki az új tudománya, azóta "bőszen" gyakorolja.

Kerti járókában!!:-)



A:  Igyál csak bocikám, igyál!!!!


2011. június 13., hétfő


Tegnap este nem tudtuk lelőni a kisasszonyt, a nagyágyon hancúrozott, alig akart lefeküdni. Nagyon cuki volt, ahogy pörgött....
Mi lesz itt a táborokban, mikor úgy kell elaludni, hogy 6-an vagyunk egy szobában...Előre félek tőle.


Ma kimentünk a Karizmák ünnepére Máriaremetére. Már nagyon élvezik a gyerekek a sok programot,(kivéve Ritus, aki szegénykém a babakocsiba van száműzve..Azért egy kicsi legelhetett is :-)
Lányok kipróbálták a falmászást:   :-)

Kinga nagyon bátor volt, 

Gréti kicsit félt... (itt már le akart jönni)


Délután mamáéknál voltunk medencézni. 
A nagy barátnők:

Anna: kit érdekel hogy le akarnak minket fényképezni, inkább kihúzgálom az összes popsitörlőt
Ritus: Mit villog ennyi dilis bele a szemünkbe?!!


A: Itt egy kicsit koszosnak tűnsz drágám!!!Megtörölgetlek jó?
R: Megköszönném, ha békén hagynál..

A: Itt is látok valami piszkot.  Drágám, mikor fürödtél utoljára?
R:  Na jó törölgess csak ...legalább megspórolom az esti fürdést

2011. június 12., vasárnap

Automata fárasztót kaptak a gyerekek névnapokra nagycsaládban összedobva. Azóta nem kell a gyerekeket esténként altatni. Ritusnak mint járókának használjuk, mikor a nagyok nincsenek bent.
Ketrecbe zárt oroszlánok


Kezdek fáradni, tépem a fülem


Kalapos kisasszony


Az éjszaka katasztrófa volt. Nem tudni milyen okból, de Ritus 1-4-ig nem nagyon akart aludni. 1kor felébredt, hol üvöltött, hol énekelt, hol feltérdelt és gajdolt. Semmi nem hatott, szóval együtt virrasztottunk.
Ebből kifolyólag kellő képen fáradt volt egész nap. Nem tudott magával mit kezdeni. Mamánál ebédeltünk, itt aludt egy órácskát, de az vajmi kevés volt a fáradsági szintjéhez.

Ezen a kis videón is látszik, teljesen túl volt pörögve. Ritus labdázik. :-) (Elég zajos a háttér..:-)  )

2011. június 9., csütörtök

Nagyon rendetlenül vezetem a blogot..Bocsánat érte..Kicsit kimerültünk így az év végére.
 Ritus  nem csinál mostanság olyan eget rengető újdonságokat. Gyakorolgatja a tudását.
Tudja hol a lába, és már próbálgatja is mondani : lááááááábá.
Amiket új dolgokat tud, azt nem tudom felvenni, mert ha meglátja a kamerát, rögtön abba hagy minden tevékenységet, és teper megszerezni.


Tiszta nagylány már..
N
  2 szőke!!

Esti tápi hajmosás után

Egy kosár gyerek!!

2011. június 4., szombat

Szerencsére csütörtökre lement Ritus láza, már csak egy kis takony maradt vissza. Újra elkezdett próbálkozni a felállással. Persze rögtön nehezített menetben, mert hálózsákban próbálkozott, és siker koronázta erőfeszítéseit. 

Nézzétek milyen ügyes vagyok!!

Szombaton Sopronban voltunk előadni, csak Ritust vittük, a "nagyokat" pénteken átvittük mamához, ott aludtak. Ritusnak kicsit húzós volt a 2x3 óra kocsikázás, alig aludt az autóban. Ennek ellenére Sopronban mindenkit elbűvölt, nagyon jókedvű volt. Visszafelé megálltunk a tatai tónál sétálni. Sajtosstanglit majszolgatva érdeklődve nézelődött, egészen addig, amíg el nem kapott minket egy óriási felhőszakadás. Mikor elindultunk sétálni, borús volt az idő, dörgött az ég. Aztán 20 perc múlva kisütött a nap, és fellélegeztünk, hogy már nem fog esni.  Erre egyik pillanatról a másikra a nyakunkba zúdult egy kellemes kis nyári zápor. Szerencsére már közel voltunk az autóhoz, így mi Ritussal bebújtunk egy fa alá, míg apa magát feláldozva elrohant a kocsiért. Így csak egy kicsit áztunk el, (apa kicsit jobban :-O )  de nagyon muris volt. Nagyon jól esett egy napra csak 1 gyerekesnek lenni...:-) Kicsit több idő és figyelem jutott így apára!! :-) Sikerült egy kicsit feltöltődnünk. 

Csúcsfej majszolgat!!!

2011. június 1., szerda

Ritus még mindig lázas! Nyűgös, alig eszik, de a lázon és egy kis taknyon kívül nincs semmi egyéb tünet. Kicsit kezdek aggódni, hogy mi a túró van vele. Ha holnap is még lesz láza, visszaviszem a dokibácsinkhoz.
Így ilyen lepukkanva nem is produkál túl sokat. Nem állt fel a múlt pénteki produkció óta egyszer sem. Biztos erőt gyűjt  :-)