Ez a blog negyedik gyermekünk, Rita fejlődését hivatott követni, aki súlyos agyi fejlődési rendellenességgel jött a világra. Corpus callosum hiány, agykamra tágulatok, fejletlen kisagy, és egy óriási ciszta, ami gátolta az agy fejlődését. Dandy Walker malformáció. Azért határoztam el, hogy a feljegyzéseket közzéteszem, hogy mindenki lássa, hogy
CSODÁK
még vannak

2012. november 7., szerda

Hiánypótlás2

A szőkék!!!:-)Benikém 5 éves nagyfiú lett


Apa segít építeni.
Ritus az utóbbi időben minden este megmozgat minket. Vacsora, pancsi, ima, mese, puszi után mindenki megy ágyikóba. Lámpaoltás, még egy puszi, még egy ölelés, anya maradj bent még egy kicsit, ének....stb..., ..majd mikor már végre elcsendesedtek a nagyobbak, végre belehuppannék a fotelbe, Ritus megszólal: Anya kérek tejkót. OK Esti tejkóról nehéz leszokni,(végül is én hibám, én szoktattam rá).  Viszem. Megissza. 10 perc múlva : Anya kakás vagyok, menjünk ki WC-re. (akkor is azt mondja, hogy kakás vagyok, amikor az akció előtt tart, és akkor is, amikor utána.)Pelus ellenőrzés, hálózsák, pizsi le, WC-re felül, pisi,(vagy nem) törlés, húzás, mosás, természetesen mindent "EDEDŰŰŰŰŰŰŰŰŰL" lassan komótosan. Visszaöltözés, ágyikóba vissza. "Most már alvás" Ilyenkor már 9 körül járunk.
Mikor már azt hiszem, végre kicsit átadhatom magamat a rövidke csendes esték örömeinek,  megint hallom a hangját:  "Anya menjünk ki ebédelni."  Ekkor szokott szakadni az a bizonyos cérna.   :-)
Két választásom van. Vagy valahogy mégis elaltatom plussz kaja nélkül, ami nem egyszerű, de akkor biztos hogy éjszaka 2-3x felébred inni kérni, mert éhes lesz, reggelre meg kidurran a pelusa.
Vagy elveimet félre téve kihozom, és adok neki még valamit enni. Hát én ezt a másodikat választottam, és jóízűen bevacsorázott. Tegnap apjának átpasszoltam, mert csak  9 körül ért haza, éppen kezdett vacsizni. Csatlakozott hozzá legkisebb porontya. Jóízűen, jókedvűen, édes kettesben bevacsoráltak. Majd újra fogmosás, és 1/2 10 körül végre le is tudom tenni. Pont. Másnap reggel meg alig lehet felébreszteni, egész délelőtt fáradt.
Egyébként el tudom képzelni, hogy este 9-re valóban megéhezik. Vacsizni 6 körül szoktunk, és Őnaccsága túl unalmasnak tartja legtöbbször, hogy ülve egyen. Márpedig állva, rohangálva nem eszünk, így valóban nem eszik sokat. De egyszerűen nem tudok vele mit kezdeni....Beletömni nem tudom a kaját. Enyhén öntörvényű a drágaságom.  Adjunk hálát érte az Úrnak, hogy nem egy  fekvő kis vegetáló gyermek!!!!Tekisimi


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése