Ez a blog negyedik gyermekünk, Rita fejlődését hivatott követni, aki súlyos agyi fejlődési rendellenességgel jött a világra. Corpus callosum hiány, agykamra tágulatok, fejletlen kisagy, és egy óriási ciszta, ami gátolta az agy fejlődését. Dandy Walker malformáció. Azért határoztam el, hogy a feljegyzéseket közzéteszem, hogy mindenki lássa, hogy
CSODÁK
még vannak

2013. március 14., csütörtök

Aranyköpések:

Anya, hátrateszem a hasamat---és behúzza a nagy pocakját.   :-)

Ritusnak az asszociációkkal még problémái vannak, bár ez még a "korral jár" nála. Azt olvastam valahol, hogy a corpus callosum hiányos embereknek nehezen , vagy egyáltalán nem megy az elvont gondolkozás. Bár amennyi meglepetéssel eddig  Ritus szolgált, nem hiszem hogy ezzel a későbbiekben gond lenne. Mindenesetre még nagyokat nevetünk a konkrét gondolkozásán.

Megyek be a fürdőszobába (jön utána pincsi kutya módra),látom, és bosszankodom, hogy megint mindenki a padlót használta ruhatárolási eszköznek. Mondom félhangosan:
"Már megint lehányták a ruhájukat a földre"
Ritus: hánytak mint én?


Beni sokszor "becsap" minket. Bemegy a szobájába, felöltözik, majd nyafogva közli, hogy még nem öltözött föl. Nekem ilyenkor "bosszankodva" be kell mennem a szobába, és nagyon meg kell lepődnöm, hogy felöltözött.
Ritus: anya én is becsaplak---és rám csap egy óriásit.

1 megjegyzés: