Ez a blog negyedik gyermekünk, Rita fejlődését hivatott követni, aki súlyos agyi fejlődési rendellenességgel jött a világra. Corpus callosum hiány, agykamra tágulatok, fejletlen kisagy, és egy óriási ciszta, ami gátolta az agy fejlődését. Dandy Walker malformáció. Azért határoztam el, hogy a feljegyzéseket közzéteszem, hogy mindenki lássa, hogy
CSODÁK
még vannak

2013. július 9., kedd

Kis vagány csaj!!!





 Ritka pillanatok egyike, teljes egyetértésben olvasgatnak a kicsik. Mostanság nagyon kutya-macska barátságban vannak.Remélem ennek a korszaknak lassan vége lesz!!!


Tudnak élni!!! 



Ritus agyagozik


Készül a kismalac


 korongozás




3 megjegyzés:

  1. http://www.origo.hu/itthon/20130718-edesanyak-akik-vilagra-hozzak-beteg-gyerekuket.html

    Szeretettel ajánlom a cikket! Ritushoz gratulálunk, további sok örömöt kívánunk Nektek! Varga Rita (Sopron)

    VálaszTörlés
  2. Kedves Enikő! Csodálatos, ami veletek történt, történik! Örülök, hogy idetaláltam, bennem is erősíti az életbe és a Jóisten akaratába vetett hitemet.
    Egy furcsa kérdésem lenne, gyorsan átfutottam a blogot, de nem kaptam rá választ. Hogyan juthatott a kicsi Rita idáig? Mivel magyarázzák ezt az orvosok? Kifejlődött az agyállomány, ami a születésekor még hiányzott? Vagy mi történt odabent? :) Egyszerűen hihetetlen, hogy mindez megtörtént, hogy így kívülről felületesen nézve olyan, mintha nem is különbözne semmiben a többi gyerektől. Nagyon érdekelne, hogy ez "csak" egy isteni csoda, vagy a csoda mellett még más is történt?

    És még egy: megmutattad azóta Ritát a régi ultrahangos orvosoknak, hogy lássák, kit akartak elpusztítani?? Érdemes lenne!

    Köszönöm előre is a választ!
    Annamária

    VálaszTörlés
  3. Kedves Annamária!

    Ritus tényleg egyáltalán nem különbözik a többi gyerektől, leszámítva azt, ami a fejében van, vagyis, ami nincs.. Az agy hiányzó része nem fejlődött ki, ugyan olyan "üres" a feje, mint amilyen volt. Nagyon sokat fejlesztettük az első 2 évben, azóta is járunk néha, de most már egyáltalán nincs lemaradva a korosztályához képest.
    A régi ultrahangos orvosnak még nem mutattuk meg, de akinél született, és a koraszülött intenzívre már többször visszavittük. Ott számon tartják, és példálóznak vele, hogy ilyen kilátástalan helyzetből is "kis" CSODÁVAL, és sok fejlesztéssel bármi lehetséges.
    Nem nagyon járunk orvoshoz szerencsére, de aki kapcsolatba kerül Ritával, vagy csodának tartja, vagy nem nyilatkozik a dologról. Mindenesetre mindenki csodálkozik a kislányon, hogy mennyire nem az látszik rajta, amit az agyi állapotából gondolnának.

    Enikő

    VálaszTörlés