Ez a blog negyedik gyermekünk, Rita fejlődését hivatott követni, aki súlyos agyi fejlődési rendellenességgel jött a világra. Corpus callosum hiány, agykamra tágulatok, fejletlen kisagy, és egy óriási ciszta, ami gátolta az agy fejlődését. Dandy Walker malformáció. Azért határoztam el, hogy a feljegyzéseket közzéteszem, hogy mindenki lássa, hogy
CSODÁK
még vannak

2011. május 1., vasárnap

Aki még szeretne írni Ritus szülinapjára, még a hétvégééig írhat... :-)

Ritus egyre ügyesebben használja a lábait...azaz, eddig, ha közelítettem a földhöz, derékszögben felhúzta a lábát. (Egész sokáig képes így tartani, nem hiába erősítjük a hasizmát  :-)  ) Most már pár napja néha leteszi a lábikóit, néha a testsúlyát is rá tudom helyezni pár másodpercre.
Ücsörgés is egész jól megy. Fel még nem ül, de nagyon ügyesen egyensúlyoz ha felültetem rövid időre. És élvezi, hogy szabad mind a két keze...Aztán meg összecsuklik, mint egy kisbicska...:-)

5 megjegyzés:

  1. Kicsit elkéstem, de egyszerűen nem jutok a végére semminek... :) de neked magyarázzam 4 gyerek mellett? :D
    Szóval:
    Kicsi Ritus!
    Sosem felejtem a pillanatot, amikor úgy négy hetes lehettél, és az usziban egy hatalmas mosolyt kaptam tőled! Akkor éreztem, hogy erős vagy, és küzdeni fogsz, és rengeteg örömet fogsz okozni a szüleidnek! Folytasd továbbra is a csoda-dolgokat, fejlődj, ügyesedj, cáfolj rá a jóslatokra, és légy hálás a családodért, akik ennyire nagyon szeretnek téged, és ennyire hittek abban, hogy TE is teljes értékű tagja leszel a családjuknak! :) Gratulálunk a kicsit rögös, ugyanakkor CSODÁlatos egy évnek, amit magad mögött tudhatsz, és a szüleiddel együtt várjuk, reméljük a további hatalmas dolgokat! :) egy másik csodamanó anyukája. :)

    VálaszTörlés
  2. Sziasztok!
    Bocsánat, hogy én is ilyen későn írok, remélem belefér majd az albumodba, amit az első szülinapodra kapsz, Rita Baba!
    Nagyon, nagyon sok szeretettel kívánok Neked a továbbiakban is ennyi erőt, küzdeni tudást, örömet, boldogságot, amit már átéltél, és amit adtál mindannyiunknak,akik Neked szurkoltunk, és szurkolunk, míg a világ világ.
    Csak így tovább, hiszen mindannyiunknak szüksége van a Csodák megtapasztalására!
    És, nem mellékesen, nagyon sok boldogságot a többieknek is a családodban, mert nélkülük nem ment volna. Az ő erejük is belőled árad... Isten éltessen sokáig, Kisbaba!

    VálaszTörlés
  3. Bocsánat, valamit elrontottam. Tehát, az aláírás: Rozi és a Lányok

    VálaszTörlés
  4. szio :)

    ma jutott hozzam a parom anyukajan keresztul a link erre a blogra...egy csapasra elolvastam mindent, nem birtam abbahagyni! :)
    meg csak 23 eves vagyok, szeptemberben hazasodom, th nem sokat ertek a "csaladi dolgokhoz"..de le a kalappal elottetek! szeretnek en is, bar nem ismerlek benneteket, nagyon sok sikert kivanni a tovabbiakban is!!! fantasztikus csaladnak neztek ki es szerintem a kis csodaritababa pedig nem fog ismerni lehetetlent! hihetetlenul ugyes es szerintem fantasztikus szemelyiseg fog belole felnolni! :)

    Rituska tenyleg egy Isteni csoda vagy!!! Aldjon az Ur tovabbra is es vezesse a lepteidet, hogy amerre jarsz az O szereteterol tanuskodjal es megmutathassa Benned hatalmassagat! Legy nagyon boldog! :)

    Sok-sok szeretettel
    L. Pozsonybol :)
    /latod, hatarontul is ismernek es tisztelnek, drukkolnak es szeretnek :D/

    VálaszTörlés
  5. Drága kicsi Rita!

    Nagyon hálásak vagyunk a Jóistennek, hogy megismerhettünk Téged, szüleidet! Egy életre példát adott, ahogy édesanyád és édesapád megküzdöttek a félelmeikkel, az orvosi diagnózisokkal, ahogy végérvényesen és egyértelműen melletted döntöttek, akármilyen is legyél.

    Hálásak vagyunk, hogy Te, kis csoda, a közelünkben élsz, hogy egy kicsit részesei lehetünk az életeteknek, tanulhatunk Tőletek. Hálásak vagyunk a közösen töltött időért, a közös játékért, mosolyokért, ölelésért. Köszönjük azt a sok erőt, amit az életetek példájából kapunk, hogy amikor nagyon elfáradok, akkor gyönyörködhetek a blogban, és új erőre kaphatok.

    Köszönjük szüleid nagyságát, hogy nap nap után fáradhatatlanul dolgoznak azért, hogy Neked minél teljesebb életed legyen.
    Megindító szüleid törekvése és küzdelme. (Még akkor is ha ők ezt tagadják, legyintenek rá. Ezt majd egy másik alkalommal bizonyítjuk be. :) Másrészről szembesültünk azzal, hogy az élet, az egészség, egy mosoly, egy elindulás, nagy dolog, aminek sokszor nem vagyunk tudatában. Természetesnek vesszük, de ajándék.

    Te vagy Rita most az ajándék, a szülinapodon. Köszönünk Téged, és a kis családodat!

    Éltessen Benneteket az Isten, minden jóval, amivel csak lehet! Nagy szeretettel: Endrédy Orsi Pisti

    VálaszTörlés