Ez a blog negyedik gyermekünk, Rita fejlődését hivatott követni, aki súlyos agyi fejlődési rendellenességgel jött a világra. Corpus callosum hiány, agykamra tágulatok, fejletlen kisagy, és egy óriási ciszta, ami gátolta az agy fejlődését. Dandy Walker malformáció. Azért határoztam el, hogy a feljegyzéseket közzéteszem, hogy mindenki lássa, hogy
CSODÁK
még vannak

2012. június 14., csütörtök

Az évvégi hajszában kicsit kevesebb időm van blogolni, de most próbálom pótolni az elmaradtakat.
Elég sok minden történt az elmúlt 2 hétben. A legfontosabb, hogy Ritust tegnap megműtötték, (lágyéksérv). Szegénykém éhezett-szomjazott egészen 1/2 12-ig, akkor kerültünk csak sorra. Inkább nem írok erről többet...
De szerencsére nagyon jól viselt mindent. A műtét után nagyon jól ébredt, csak egy kicsit nyűgösködött, majd visszaaludt. Aludt 1 órát, majd evett, ivott, és már menni is akart...Még szédelgett, úgy járt mint egy részeg, de már mondta: Anya , sétájunk!!! 4 -kor már haza is engedtek. Annyira örülök, hogy ilyen gyorsan, és simán túl vagyunk rajta.
Úgy tűnik semmi fájdalma nincs. Rohangál, kúszik, mászik, mintha nem is lett volna műtve. Még jó, hogy kímélő üzemmódban kéne tartani. De lekötni nem tudom.


Visszaugorva kicsit az időben. 
Múlt héten eltűnt  Ritus babakocsiját. Hogy hol és mikor, és főleg hogyan, fogalmam sincs.Valószínű a kocsiból vihette el valaki jóakaró. Egyik nap még emlékszem, hogy betettem a kocsiba, 2 nap múlva már nem volt bent.. Talán egyszer nem zártam be a házunk előtt a kocsit, és akkor vitte el valaki, nem tudom. 
Hogy ki nyit ki egy családi autót, ami tele van gyerek ülésekkel, és visz el egy babakocsit??? 
Vagy már olyan szenilis vagyok, hogy valahol kitettem, és nem emlékszem rá... Egyébként,  amilyen dilisek mostanság a napjaink, még ezt is el tudom képzelni. (egyik nap kimostam a kis autó forgalmiját...Mivel becsúszott a dob mellé csak a 3. mosás után vettük észre, hogy bent van a mosógépben. Addig már 3 napja kerestük, hogy hol lehet...Nem sok maradt belőle...)
Annyiszor már nem használtunk babakocsit, hogy vegyünk egy másikat, de azért néha jó volt még beleláncolni a gyereket bizonyos helyeken, hogy ne rohangásszon szanaszét. :-(


Tyutyuk megszaporodtak, most már 8-an vannak. Vettünk még 4 jércét. 1 hétig a régiek ölték az újakat, de most már jól megférnek egymás mellett mind a 8-an, (mindenki túlélte az összeszokást  :-) ) és szépen tojogatnak (tegnap 7-et  )

 Gréti és Gizike, az öltyúk..


Plébániai piknik. Ugrálóvár

Gréti névnapja:
 Nagy buli volt, sok gyerek, móka kacagás.
 ( mérleg: pár darab leszedett zöld paradicsom, lábnyomok a veteményesben, egy eltört Ritus bicikli,)
 A szülinapja nagyböjtre esik, utólag nem tudtuk bepótolni a bulit, így a nyár eleji névnapi party mellett döntöttünk. Nagy szerencsénkre szép idő volt, végig kint tudtunk lenni a kertben. Ahogy este bepakoltunk, eleredt az eső...Gondoskodnak rólunk rendesen odafent..:-)
Ritus alkot.

Pöttyösödés téren valószínűleg nem a tej a hibás. 10 napig nem kapott tejet. Volt hogy kevesebb volt a pötty, majd újra nagyon durva lett. Most megint kap tejet, de most nem pöttyös.
Tovább kisérletezünk.


2 megjegyzés:

  1. Nagyon aranyos a kis Ritus,olyan jó vissza nézni a fejlődését,az én kisfiam idén áprilisban született,4 héttel korábban a kiírt időponthoz,corpus callusom hiány,3nagy méretű ciszta,ami miatt shunt-öt kaptunk az OITI-be.Egy hónapja járunk már korai fejlesztőbe.Privátba lehet neked írni? Andi

    VálaszTörlés
  2. Kedves Andi!

    Várom leveledet.(eniko.joo@gmail.com)

    Enikő

    VálaszTörlés