Ez a blog negyedik gyermekünk, Rita fejlődését hivatott követni, aki súlyos agyi fejlődési rendellenességgel jött a világra. Corpus callosum hiány, agykamra tágulatok, fejletlen kisagy, és egy óriási ciszta, ami gátolta az agy fejlődését. Dandy Walker malformáció. Azért határoztam el, hogy a feljegyzéseket közzéteszem, hogy mindenki lássa, hogy
CSODÁK
még vannak

2013. február 14., csütörtök

Kíváncsi vagyok ehhez mit szóltok?
Mikor Ritust vártuk, 12 hetesen oltattam be magam H1N1 ellen, mert elhittem az akkori hisztériát, és minden orvos akitől kérdeztem, unszolt, hogy gyorsan, ahogy lehet, oltassam be magam.
Megtettem.
Majd mikor kiderült, hogy Ritus mennyire beteg, és a miértet keresték az orvosok, azt mondták, hogy valószínűleg várandóságom 12. hete körül ( nem tudták hogy beoltattam magam!!!!) történhetett valami gyulladás a szervezetemben, ami ezt a fejlődési rendellenességet okozta.

Mikor kerestem az okokat, hogy mitől lehet beteg Ritus, felvetődött bennem az oltás is, 
 de eddig minden orvos azt válaszolta rá, hogy attól nem lehet...
Valóban nem lehet??????

/Megjegyzem, én már örülök hogy így történt, (így kellett történnie) mert így egy óriási csoda közvetlen átélője lehetek, és magamhoz ölelhetem ezt a nem mindennapi kislányt (már amikor engedi magát megölelgetni, megszeretgetni  :-)  /

Idő hiányában nem nagyon tudtam utána nézni az adatok valóságának, de ha már a fele igaz, már akkor is elég húzós!!!!

 VÉLEMÉNYEK? TAPASZTALATOK?????

8 megjegyzés:

 1. Én is babát vártam, és rengeteget tipródtam, hogy mit csináljak. A nőgyógyászom először azt mondta, hogy semmiképp ne adassam be magamnak az oltást a higanytartalma miatt. Az is elhangzott, hogy az üzletről szól az egész. Később, mikor a hivatalos állásfoglalás megjelent, azt felelte a kérdésemre, hogy nekem kell döntenem (nem mondhatott ellent a szakma nyilatkozatának, de továbbra sem támogatta az oltást). Ugyanakkor a családunkban van egy elismert gyermekorvos, ő az mondta, hogy feltétlen szükség van a oltásra. Végül úgy döntöttem, hogy talán az jelent kisebb kockázatot, ha nem kapok oltást, mert így semmi "behatás" nem érheti a babát. Igaz, a médiában hallott rémtörtének miatt csak akkor nyugodtam meg, amikor megszületett a kicsi. De nehéz ilyenkor döntést hozni, amikor mindenki mást mond!

  VálaszTörlés
 2. Enikő, én miattatok nem oltattam be magam idén, és ha Isten is úgy akarja, nemsokára megszületik egészségesen a babánk.
  H-R.B.

  VálaszTörlés
 3. Én is babát várok, és mikor beadattam az orvos, és a védőnő tanácsára az influenza elleni oltást, akkor voltam a 20. hét elején. Azóta volt un. "nagy" UH, azon is azt mondták, hogy minden ok, a közbenső kötelező vizsgálatokon is minden ok volt. Szóval én remélem, hogy nálam nincs az oltásnak mellékhatása.
  De nem tudom, hogy ugyanaz-e a H1N1-es oltóanyag, mint az influenza-oltóanyag.

  VálaszTörlés
 4. van rajtatok kivul mas ismerosunk is, akit otottak h1n1 ellen, es serulten szuletett a lanya. neki is megmondtak mikor tortent, es egybeesett naluk is... elgondolkodtato...

  VálaszTörlés
 5. Gondolom, az sem mindegy, mikor oltat az ember, a 12. hét előtt vagy alatt, amikor sok-sok fontos szerv fejlődik, vagy később esetleg...
  Én semmilyen plusz oltást nem adatok be a gyerekeimnek, és magamnak sem. Eddig nem volt bajunk ettől. A 15 hónapos kötelező MMR oltás mellékhatásairól is sok rosszat hallani.
  Olyan jó látni Ritust, mindig elolvasom a bejegyzéseidet:)
  Reni

  VálaszTörlés
 6. Sziasztok!

  Enikő, régóta olvasom a blogot, csak nem írtam eddig...

  Nagyon-nagyon szépen kérlek, hogy jelentsd az észrevételt valamilyen egészségügyi szerv felé!!! Hivatalból foglalkozniuk kell vele, rögzíteniük kell.

  Mivel a tisztelt gyártók nem érdekeltek a mellékhatások kiderítésében, a már engedélyezett, de esetlegesen ártalmas szerekre csak akkor derül fény, ha a károsultak jeleznek vissza! (Méghozzá kellő számban... a gátlástalanságról elhíresült Vioxx-sztori talán ismerős, vagy ami jobban rímelhet a helyzetre, a Contergan.) Ha erős a gyanú, esetleg valamilyen módon bizonyítani lehetne, erről a többi várandós érdekében nem szabad hallgatni!

  Őrület egyébként, ami gyógyszerügyben megy. Nyomatnak mindent boldog-boldogtalannak, és nem nézik a kockázatokat:(

  Amúgy nagyon szép család vagytok, Ritust pedig öröm nézni:)
  Sok erőt a továbbiakban is!

  Márti

  VálaszTörlés
 7. Még mindig azt hiszik emberek, hogy ez összeesküvés elmélet... Sajnos véletlenül sem az!!!

  VálaszTörlés
 8. Én oltás-ellenes vagyok, és hiába riogattak, én még egyszer se adattam be magamnak influenza elleni védőoltást, és a gyerekeknek is csak a kötelezőket adatom be, semmi többet, mert szerintem is veszélyesek.

  VálaszTörlés