Ez a blog negyedik gyermekünk, Rita fejlődését hivatott követni, aki súlyos agyi fejlődési rendellenességgel jött a világra. Corpus callosum hiány, agykamra tágulatok, fejletlen kisagy, és egy óriási ciszta, ami gátolta az agy fejlődését. Dandy Walker malformáció. Azért határoztam el, hogy a feljegyzéseket közzéteszem, hogy mindenki lássa, hogy
CSODÁK
még vannak

2011. július 10., vasárnap

Grétikének lötyög(ött) a foga... Kis banya!!


Az elmúlt 4 napot Győrben töltöttük az itteni közösség családos táborában. Fantasztikus szervetés, színes programok. Nagyon jól éreztük magunkat mindannyian, bár fáradtabban jöttünk haza, mint ahogy elmentünk. Feszített program, éjszakai Ritus fogfájós műsorral. Szegénykém az egyik bal hátsó rágó fogával küszködik.(azaz  küszködünk)
Pannonhalmi arborátumban jártunk

Ritus elpilledt:





Vetélkedőn :


Nagyon sokat énekelték a gyerekek az "Én nem vagyok gyalogos katona" éneket, aminek a végén egy "Ó IGEN" kurjantás teszi még vonzóbbá a gyerekek számára ezt a dalt. Ritus  többször hallotta ezt az éneket. A kocsiban egyszer a gyerekek elkezdtél énekelni. Az "Ó igen"" helyére  Ritus is kurjantott egy nagyot..:-)
Többször kipróbáltuk, teljesen tudatosan csinálja. Hihetetlen ügyes!!! (ezen a felvételen egy kicsit siet..:-) )



Ritus hihetetlen akarat gombóc lett. Nagyon nagy csirkefogó. Bármilyen nehéz is vele mostanság, mindig hálát adok a Teremtőnek, hogy itt tart. Hogy van akarata, hogy ki tud mászni, (ha nincs rendesen bekötve), az etetőszékből, hogy elérkezett a ledobálós korszakába, mindent ledobál, állandóan jár keze-lába, egy másodpercre sem áll meg...és sorolhatnám még..:-)
Nagyon nehéz megetetni. Pempőt már nem hajlandó enni, csak azt, amit mi eszünk. Azt is csak nagy nehezen tudom bevarázsolni a szájába, mert közben kifordul, hátat fordít nekem.  


Nem is olyan egyszerű ez az egyedül evés. Pedig olyan könnyűnek tűnik.



Köszi Juli a csini coflit  :-)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése