Ez a blog negyedik gyermekünk, Rita fejlődését hivatott követni, aki súlyos agyi fejlődési rendellenességgel jött a világra. Corpus callosum hiány, agykamra tágulatok, fejletlen kisagy, és egy óriási ciszta, ami gátolta az agy fejlődését. Dandy Walker malformáció. Azért határoztam el, hogy a feljegyzéseket közzéteszem, hogy mindenki lássa, hogy
CSODÁK
még vannak

2011. július 30., szombat

Ritus nem hagy minket unatokozni! Tegnap este, alig hogy befejeztem a blogot, ijesztő hangokat hallottunk Ritus szobájából. Ugatva köhögött, de ami még rémisztőbb volt, hogy alig kapott levegőt. Régen is volt nehéz légzése, krupp gyanús dolgok, de messze nem ilyen ijesztő, mint tegnap este. Rögtön ki is vittem a szabadba, de nem nagyon javult. Felhívtuk az ügyeletet, mondták, ha tudunk, menjünk be. Be is vágódtam Ritussal az autóba, 3 perc múlva már ott is voltunk (előnye a kisvárosnak.. :-) )
Szóval a gyerek kruppos. Kapott egy kúpot, amitől rövid időn belül sokkal jobban lett, de még vagy 2 óráig hörögve vette a levegőt. Itthon rányitottuk a hűtőszekrényt, és még csomót kint voltam vele a kertben, majd nyitott ablaknál altattuk, de csak 11-re  rendeződött a légzése teljesen.

Éjszaka nem volt nyugtalanabb, mint máskor, ezzel szemben ma egész nap olyan volt, mint egy mérgezett egér. Egyszerűen nem lehetett leütni. Látszott rajta, hogy nincs jól, de nem tudott megnyugodni. Délelőtt aludt egy órácskát, majd ebéd után lefektettem, hogy aludjon. 1 1/2 órát harcoltunk, de ő győzött.. Képtelen voltam elaltatni, pedig hulla fáradt volt. Délután elmentünk Atival vásárolni, mama vigyázott addig a gyerekekre. (Köszönjük!!!) Hát nem lehetett könnyű dolga!!!
Egész délután nem aludt semmit, 8kor sikerült végre lefektetni. 
Nem lesz könnyű az éjszakánk. Már másodszorra sírt fel, nem tudom mi fájhat.....


Két rózsaszín pöttyös

Hercegnőset játszottak ma a lányok. Ez a beülés...Hihetetlen


Balettgyakorlat a rúdnál..:-)

1 megjegyzés:

  1. Olyan szépek!! Gréti.... kész hölgy! :)
    Ritus elképesztő ügyes, sok puszi nektek!

    VálaszTörlés