Ez a blog negyedik gyermekünk, Rita fejlődését hivatott követni, aki súlyos agyi fejlődési rendellenességgel jött a világra. Corpus callosum hiány, agykamra tágulatok, fejletlen kisagy, és egy óriási ciszta, ami gátolta az agy fejlődését. Dandy Walker malformáció. Azért határoztam el, hogy a feljegyzéseket közzéteszem, hogy mindenki lássa, hogy
CSODÁK
még vannak

2011. szeptember 13., kedd

2 dilis barna!!! Annyira hasonlítanak!!!




Egyszer egy orvos ismerősöm azt mondta, hogy a kisagy hiánya, vagy fejletlensége többek között azt is eredményezi, hogy a beteg nem pontosan nyúl a tárgyakért, nem "találja el" őket pontosan. Szerencsére Ritusnál ez egyáltalán nem látható. Bár a kisagya igen fejletlen, mégis nagyon jó a finom mozgása. Szeret elbabrálni tárgyakkal, kis valamit még kisebbe beletenni. Ezen a videón is látszik, milyen ügyes (miután egyszer mérgében lecsapja az egészet, de azért újra kezdi)



Ritus pár napja tiszta takony. Most már sajnos köhög is. Remélem nem lesz belőle megint baj. 
Az év szép lassan kezd beindulni, kicsit húzósak a napjaink, mind a 4 gyereket hurcibálni mindenhova...De még egészen jól megy, tart a kezdeti lelkesedés. Egész simán ki lehet őket még szedni reggelente az ágyból. (kivéve a Benit, de ő egy külön fejezetet érdemelne...)
Grétike még nagyon lelkes kis elsős, minden tetszik neki, és hihetetlenül lelkiismeretes, és megbízható.... :-) Annyira örülök, hogy ilyen simán veszi az akadályokat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése