Ez a blog negyedik gyermekünk, Rita fejlődését hivatott követni, aki súlyos agyi fejlődési rendellenességgel jött a világra. Corpus callosum hiány, agykamra tágulatok, fejletlen kisagy, és egy óriási ciszta, ami gátolta az agy fejlődését. Dandy Walker malformáció. Azért határoztam el, hogy a feljegyzéseket közzéteszem, hogy mindenki lássa, hogy
CSODÁK
még vannak

2011. október 17., hétfő

Ritus egyre ügyesebben próbálkozik a járással. Nagyon szeret már vezetve járni, egyre biztosabban, ügyesebben teszegeti lábacskáit. Sőt néha pár lépést egyedül is megpróbál. Ha "kitámasztjuk" a kanapéhoz (ha fogom a kezét, nem próbálkozik egyedül) és: gyere Ritus totty-totty ...megpróbál elindulni egyedül is.(néha csak fogja magát, és előre eldől, de most már az esetek nagy százalékában már a lábait is pakolgatja)  Néha 1-2-3 lépés sikerül. Természetesen még óriási zakózás lenne belőle, ha nem kapnánk el, de már PRÓBÁLKOZIK!!!
Egyre ügyesebben kommunikál. Ha kérni akar valamit, mutatja a kezével, és néha arra is sikerül rávenni, hogy mondja, hogy: "kéé" Nagyon drága!!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése