Ez a blog negyedik gyermekünk, Rita fejlődését hivatott követni, aki súlyos agyi fejlődési rendellenességgel jött a világra. Corpus callosum hiány, agykamra tágulatok, fejletlen kisagy, és egy óriási ciszta, ami gátolta az agy fejlődését. Dandy Walker malformáció. Azért határoztam el, hogy a feljegyzéseket közzéteszem, hogy mindenki lássa, hogy
CSODÁK
még vannak

2011. október 2., vasárnap

Ritus pénteken így sétált a Dévényes tornán. Kicsit még kusza a kiscsaj, de lesz ebből járás, ha nem előbb, akkor utóbb. 


Ma délelőtt Ritus szerepelt az M1-en a Katolikus krónikában Salkaházi Sára ünnepével kapcsolatban. Az az idézet, ami a blog jobb felső sarkában olvasható, egy ilyen ünnepen kaptuk. Mi is úgy érezzük, hogy Sára testvér közbenjárása is kellett ahhoz, hogy Ritus ilyen remekül fejlődik.
A műsorban kicsit pontatlanul hangzott el Ritus betegsége. Nem hiányzik a teljes agykérge, csak a ciszta, és az agykamratágulatok miatt jóval kevesebb, mint az egészséges babáké. Ennek ellen csodás módon fejlődik. Deo Gratias!!

Aki még nem látta, érdemes megnézni az április 27.-ei bejegyzést http://csodaritababa.blogspot.com/2011/04/rita-1-eves.html
Itt látszik az első MR felvételen, hogy mennyire kicsi az agyállomány, és milyen nagy a ciszta.
De a Jóisten ilyen MR-ből is tud tökéletesen fejlődő gyerkőcöt csinálni.  :-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése