Ez a blog negyedik gyermekünk, Rita fejlődését hivatott követni, aki súlyos agyi fejlődési rendellenességgel jött a világra. Corpus callosum hiány, agykamra tágulatok, fejletlen kisagy, és egy óriási ciszta, ami gátolta az agy fejlődését. Dandy Walker malformáció. Azért határoztam el, hogy a feljegyzéseket közzéteszem, hogy mindenki lássa, hogy
CSODÁK
még vannak

2012. március 14., szerda

Kedden voltunk a Tanulási Képességet Vizsgáló Szakértői és Rehabilitációs Bizottságnál Ritussal. Jó pár hónappal ezelőtt beadtunk egy kérvényt a fejlesztőnk tanácsára, hogy támogassák Ritus fejlesztését, mivel a Korai Fejlesztő nem foglalkozik vele. Ritusnak a diagózisa szerint járna a fejlesztés, csak mivel ilyen jól van, elküldtek a Koraiból. Bár többször rákérdeztem ott, amikor voltunk vizsgálaton, hogy ok, hogy most ilyen jól van, de nem kéne neki folyamatos fejlesztés preventív jelleggel? -Elég akkor, ha már lemaradt..Jött a válasz...Vicces!!!
Azt akarjuk kijárni, hogy szerződjenek a fejlesztőnkkel, hogy mint kinti munkatárs, hozzá járhassunk. Erre eddig nem igen volt precedens, de lehet hogy mi leszünk az elsők. 
A vizsgálaton azt mondta a hölgy, hogy heti 2 óra jár a Ritának!!!3 éves kor után meg 4 óra fejlesztés!!
Még át kell küldenie valahova, ahol állítólag majd fognak szerződni,...majd meglátjuk. Bár kicsit bosszantó, hogy ezt eddig nem mondta nekünk senki, hogy lehet ilyet is. Inkább nem számolom össze, mennyibe volt eddig Ritus fejlesztése (amiből persze 1 fillért sem sajnálok) de ha lehetett volna támogatva is, kicsit jobb lett volna.De a lényeg, hogy Rita ilyen csodababa.




Múlt pénteken Ritus pöttyös lett. Doki bácsink nem tudta miért. Valószínű allergia. Lassan múltak a pöttyök, majd tegnapra bedurvult. Bőrgyógyász szerint csalán kiütés. Adott neki az Aerius mellé egy olyan mentolos hintőport, amit a patikus nem akart kiadni, mert csak 4 év fölötti gyerekeknek szokták adni, mert légzési nehézséget okozhat. NA abból nem kérünk!! Inkább nem is kértem.

Szegény elég durván néz ki!! Ritus már csak egy ilyen könnyen pöttyösödő fajta! Hogy mi a túró lehet már megint!!!




4 megjegyzés:

  1. Azért viccesek ezek a pöttyök. Eredetét nem tudni, gyógymód a szokásos allergia ellenes készítmények, és sokáig "ékesítik" a bőrüket. Azért jó lenne tudni, hogy mire allergiás.
    Orsi

    VálaszTörlés
  2. Az én nagy lányomon is évekig csalánkiütések jöttek ki a leglehetetlenebb helyeken és a leglehetetlenebb időben. Az allergia vizsgálatok nem mutattak semmit. De a kiütések csak jöttek. Egy életmód tanácsadó ismerősünk javasolta, hogy hagyjuk el a tej fogyasztását. Egy héten belül eltűntek a kiütések. Azóta csak akkor jön elő, ha tejet iszik mondjuk egy három napig reggelre. Egy esetben jött még elő nagyon durván, amikor beteg volt és egy probiotikum gyógyszert kellett szednie.
    üdvözlettel Dikán Anita

    VálaszTörlés
  3. Mi is most megpróbáljuk diétáztatni a kiscsajszit. Nem tudom, hogy fog -e sikerülni, mert a "TEJEKE!!!!"a lételeme. Jó lenne rájönni mire allergiás.

    VálaszTörlés
  4. Nem lehet, hogy valami vírus miatt lett pöttyös? A két nappal ezelőtti bejegyzésedben írtad, hogy Rita köhög és náthás.
    Az én kislányomon is volt pöttyös vírus miatt, a fél oldala tele volt vele. Hetek alatt múlt el.
    Üdv: P.Orsi

    VálaszTörlés