Ez a blog negyedik gyermekünk, Rita fejlődését hivatott követni, aki súlyos agyi fejlődési rendellenességgel jött a világra. Corpus callosum hiány, agykamra tágulatok, fejletlen kisagy, és egy óriási ciszta, ami gátolta az agy fejlődését. Dandy Walker malformáció. Azért határoztam el, hogy a feljegyzéseket közzéteszem, hogy mindenki lássa, hogy
CSODÁK
még vannak

2016. április 27., szerda

Ritus 6 éves! Mindig nagyon megható nekem ez az ünnep. A kicsi lány, súlyos agyi fejlődési rendellenességgel született, akinek a legjobb indulatú orvosok is maximum azt jósolták, hogy ágyban fekvő állandó gondozást igénylő, mentálisan és fizikailag is súlyosan sérült ember lesz. És most egy teljesen tökéletesen működő cserfes, akaratos, mindig vidám, boldog kis 6 éves. Gyakran elfelejtjük a szürke hétköznapokban hogy egy ekkora csodát kaptunk ajándékba. Vele élhetünk, élvezhetjük mosolyát, korosztályát meghaladó választékos mondatai, humorát, vidámságát, kacagását, gyönyörű kristálytiszta hangját, amivel a nővéreitől tanult összes népdalt fújja az össze versszakával.
Természetesnek vesszük,holott minden nap hálát kéne adni érte! Hálát adni akkor is, amikor idegesít a hisztije, a túl nagy akarata, a rosszcsontkodásai. Hiszen ezt akartuk, ezért imádkoztunk, nem csak mi, hanem nagyon sokan.
Megtanít hinni abban, hogy bármilyen nehézségeket is hoz az élet, annak értelme van, az megerősít, nevel, formál minket, és előbb-utóbb megtudjuk mi miért történt.

Isten éltessen (már nem is olyan) kicsi Rituskánk!!!6 megjegyzés:

 1. Isten eltessen teged meg nagyon sokaig gyonyoru kicsilany!!!
  Te vagy a legjobb pelda arra, hogy Isten nem hagyott el minket...
  Nagyon sok boldogsagot kivanok az egesz csaladnak!
  Kata

  VálaszTörlés
 2. Boldog szülinapot kívánok, gyönyörű ez a kislány, de a többi testvére is!!!
  Jó egészséget az egész családnak!!

  VálaszTörlés
 3. Isten felragyogtatta Ritán a szeretetét!

  VálaszTörlés
 4. Már nagyon-nagyon várom az újabb beszámolót!

  VálaszTörlés
 5. Kedves Enikő,
  csak most találtam rá a blogodra, bárcsak hamarabb tettem volna. Sajnos nekünk is hasonló esélyeket jósoltak az orvosok. Noha mi is átimádkoztuk a kérdést a férjemmel, végül hallgattunk az orvosokra. Nem akartuk számára azt, hogy egy mozgásképtelen, vegetáló testbe legyen bezárva, esetleg nagyon szenvedjen. Nagyon féltünk ettől. Még a mai napog nagyon fáj a dolog, elképzelem hány éves lenne most, milyen lenne a mi kis ajándékunk. Azt lehet tudni, hogy milyen értékeitek voltak, hány mm volt a tágulat amikor kiderült?

  VálaszTörlés