Ez a blog negyedik gyermekünk, Rita fejlődését hivatott követni, aki súlyos agyi fejlődési rendellenességgel jött a világra. Corpus callosum hiány, agykamra tágulatok, fejletlen kisagy, és egy óriási ciszta, ami gátolta az agy fejlődését. Dandy Walker malformáció. Azért határoztam el, hogy a feljegyzéseket közzéteszem, hogy mindenki lássa, hogy
CSODÁK
még vannak

2017. április 27., csütörtök

Ritus 7 éves!

Először egy agyi fejlődési rendellenességben szenvedő elvetendő magzat, majd kicsi baba minimális túlélési eséllyel. Később kicsi lány, aki semmit nem fog tudni megtanulni, értelmileg, és fizikailag is sérült lesz.
De ez a kicsi lány minden előrejelzést megcáfolva 7 év alatt egy gyönyörű, értelmes, cserfes, akaratos majdnem iskolás nagylánnyá nőtte ki magát, aki már folyékonyan olvas, és remekül számol. Akiért hálát adunk, bármennyire is idegesítő néha az akarata, a hisztije. 😊
Az ő életútja ad erőt a mindennapokban, a felmerülő nehézségekben, hogy nem szabad elcsüggedni, letörni, mert a legjobb Kezek irányítják az életünket, és minden eseménynek értelme van.

Isten éltessen kicsi Ritus!

Itt kicsit bővebben is írnék Ritus elmúlt évéről.

Ebben az évben is "produkált" a kisasszony a sok pozitív mellett nem olyan örömteli dolgokat is. Kiderült kb egy éve több rosszullét után, hogy epilepsziás. Többször volt már lázgörcse, majd láz nélküli is, de az EEG sosem mutatott ki semmi negatívat. Egy újabb nem lázas görcs után csináltak egy alvásban lévő EEG-t is, ami kimutatta, hogy nincs minden rendben. 
 Jelenleg is küzdünk a gyógyszer beállításával, mert hol 2-3 hónapig nincs semmi gond, hol 1-2 hetenként követik egymást a rohamok.
Reménykedünk, hogy sikerül előbb-utóbb normalizálni a helyzetet.

Minden téren szépen fejlődik Ritus. Az óvodában remek iskolaérettségi teszt eredményt produkált, egyedül a vizuális memóriája marad el az átlagostól.
Az iskolába minden gond nélkül felvették, és már nagyon várja az iskolakezdést. Teljesen egyedül megtanult olvasni, remekül számol, és nagyon jó a logikája is. 

A mozgásában még van fejleszteni való, de most a hízás ellen is küzdünk, mert a gyógyszertől nagyon megnőtt az étvágya. Komoly felnőtt adagokat be tud nyomni, és ez a pocakján is látszik már. 

Továbbra is jár alapozó terápiára, és idén elkezdett nagy lelkesen balettre is járni.

Néhány kép az elmúlt évből.8 megjegyzés:

 1. Boldog születésnapot kívánok Ritusnak! Óriásit feljődött, nőtt megint! Reméljük, hogy a negatív dolgokat sikerrel és könnedén le tudjátok küzdeni! Jó egészséget, szép nyarat, zökkenőmentes sulit kívánok még!

  VálaszTörlés
 2. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ajaj! Csoda csakis Istenben és Istentől van. Érdekes, hogy nem tünt fel neked, hogy az édesanya Istenben hisz. Csodaterápia, homeopátia ördögtől van, a ketogén diéta pedig egy szörnyűség!

   Törlés
  2. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

   Törlés
 3. A Jó Isten éltesse a kis Ritát, erőben egészségben, boldogságban! Nagyon aranyos szép kislány lett!

  VálaszTörlés
 4. Isten éltesse ezt a nagylányt! 😍
  Ő tényleg egy CSODABABA! <3
  Az én kisfiam is corpus callosum agenéziás, igaz mi még csak 3 hónaposak (kor.1)vagyunk, de nagyon örülök ennek a pozitív példának,😍 mert most nagyon meg vagyok ijedve!😞 Ők tényleg kis csoda Hősök!

  VálaszTörlés
 5. Szeretném megköszönni a Wiccan Duma nagy segítségét. A lányom mélyen a kábítószer-függőségbe került, kipróbáltam a rehabilitációt és mindent, hogy abbahagyja, de semmi sem működött, sokat sírtam az egész helyzet miatt, mert anyaként kudarcnak éreztem magam. De mindez megváltozott, miután találtam egy megjegyzést az interneten arról, hogy a Wiccan Duma embereken segít. Örülök, hogy a lányom megszabadult a kábítószer-függőségtől a Wiccan Duma segítségével, köszönöm Wiccan Duma az erőteljes varázslatait. A nézők számára nem ismerem a helyzeteteket, de biztosíthatom Önöket, hogy segítséget kaphat a függőség megszüntetéséhez. , állítsa le a megszállottságot, állítsa le a depressziót, hagyja abba a visszaélést. Lépjen kapcsolatba a Wiccan Dumával a következőkért:
  1) Szerelmi varázslatok
  2) Elveszett szerelmi varázslatok
  3) Válási varázslatok
  4) Házassági varázslatok
  5) Szerelmi varázslatok.
  6) Elválasztó varázslatok
  7) Száműzd el a volt szeretőt
  8.) Szeretnél előléptetni.
  9) lottó nyerő varázslatok
  10) Ha meg akarja elégíteni szeretőjét
  11) Varázsmunka a bírósági per megnyerésére
  12) varázslat a megszállottság megtörésére
  Forduljon ehhez a nagyszerű emberhez, ha bármilyen problémája van a végleges megoldás érdekében. E-mail: whitemagictemple@gmail.com
  WhatsApp: +2348155926512

  VálaszTörlés