Ez a blog negyedik gyermekünk, Rita fejlődését hivatott követni, aki súlyos agyi fejlődési rendellenességgel jött a világra. Corpus callosum hiány, agykamra tágulatok, fejletlen kisagy, és egy óriási ciszta, ami gátolta az agy fejlődését. Dandy Walker malformáció. Azért határoztam el, hogy a feljegyzéseket közzéteszem, hogy mindenki lássa, hogy
CSODÁK
még vannak

2011. április 2., szombat

Péntek:

Áprilisi tréfaként minden alá bemászom

Új fejlesztőeszköz a forgószék. 


Ma hányással kezdtünk. És nem csak kezdtünk, hanem azzal is folytattuk. Az elsőnél még azt hittük, hogy csak a köhögés miatt hányt. De aztán egész délelőtt mindent kijött belőle. Szerencsére a kutacsa teljesen rendben van, valószínűleg bekaptunk valami vírust. Beni hányt csütörtök este egyszer, lehet hogy azt kapta el.
Most hánnyak, vagy ne?

ok, most nem hányok, majd kicsit később. Most  inkább játszom egy kicsit a lavorral

Az egész napunk felborult. Nagymamához akartunk menni ebédre, de nem mertünk elindulni.
Délelőtt el kellett vinnem Ritus DSGM tornára. Ma oktatást tartott a Nóra, és nem akartam cserben hagyni. 5-6 hospitáló nézte végig a tornát, és csodálta meg Ritust, hogy milyen ügyes. Ahhoz képest, hogy nem volt teljesen jól, nagyon ügyes volt.
Mikor 11 körül haza értünk, el kellett kezdeni valami folyadékot bejuttatni a gyerekbe, féltünk hogy ki fog száradni. 5ml tápival kezdtem, azt kihányta, a 2ml-t is. Akkor próbáljuk meg vízzel. 5 ml megint kijött, akkor lementem 1ml-re. 10 percenként adtam neki 1ml-t. Az bent maradt. És szerencsére elaludt. Aludt 2-3 órát teljesen nyugodtan. Délután próbálkoztan újra a tápszerrel. Szépen felvittük az adagját 20-30ml-re, már azt se hányta ki, sőt már kezdett nagyon éhes lenni.
Most 60ml-t ivott lefekvés előtt, szegény kért volna még, de nem mertünk többet adni neki.
Kicsit tartok az éjszakától... 

Persze nem unatkoztunk itthon sem, kicsit rendezgettük a kertet, gyerekek pedig a szomszédok nagy örömére őrjöngtek egy kicsit ...:-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése