Ez a blog negyedik gyermekünk, Rita fejlődését hivatott követni, aki súlyos agyi fejlődési rendellenességgel jött a világra. Corpus callosum hiány, agykamra tágulatok, fejletlen kisagy, és egy óriási ciszta, ami gátolta az agy fejlődését. Dandy Walker malformáció. Azért határoztam el, hogy a feljegyzéseket közzéteszem, hogy mindenki lássa, hogy
CSODÁK
még vannak

2011. január 24., hétfő

Kúszás

Rita KÚSZÁSának fejlődése

A gyakorlatot először elég kicsavarodott testhelyzetben lehetett csak elvégezni, Lábbal kitámasztani a lábát, hónaljánál, és fejénél fogva kicsit húzni. (november végétől gyakoroltunk így)



2.lépés. A fejét már néha tudja tartani, így már elég csak az egyik lábát támasztani, és az ellenkező hónaljánál húzni.


Elfáradt a fejecske


3. lépés. Már csak a lábát kell megtámasztani..

Jó hogy a kép nem hangos kép, mert közben csikorgatta a fogát...BRRRRRRRR.


4. Ma megtette az első 2 önálló kúszó mozdulatát!!!!Még csak bal lábbal, de már egyedül csinálta. Mire előástam a kamerát, hogy felvegyem, már elfáradt. A telefonnal teljesen lázba lehet hozni. Most is erre ugrott. Teljes erőbedobással küzd, hogy elérje. Sajnos még nem találtam hatásosabb csalit ennél, mert a  telefont nem szeretem odaadni neki, elállíthatja a shuntjét.


NÉGYKÉZLÁB

A négykézlábon ácsorgásnál még nagyon szétnyomja a lábát, és ahogy kiengedem a lábam közül (azzal tarom össze a lábait,)  hasratocccsan.

Itt még a lábammal tartom a derekét.
Néha kicsit elfárad  :)
Most már a derekét ügyesen tartja. Elég ha felhúzom hátulról a medencéjénél,miközben lábammal összefogom a két lábát,  ő ügyesen kinyomja a kezeit. De még nem nagyon szereti ezt a pozíciót. Minden erejét összeszedi, hogy kiszabadítsa magát, és újra hasra fekhessen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése