Ez a blog negyedik gyermekünk, Rita fejlődését hivatott követni, aki súlyos agyi fejlődési rendellenességgel jött a világra. Corpus callosum hiány, agykamra tágulatok, fejletlen kisagy, és egy óriási ciszta, ami gátolta az agy fejlődését. Dandy Walker malformáció. Azért határoztam el, hogy a feljegyzéseket közzéteszem, hogy mindenki lássa, hogy
CSODÁK
még vannak

2011. január 13., csütörtök

Reggel rohanás, ma kivételesen Kinga kelt fel hiszti nélkül, viszont Grétikének nem fűlött a foga az uszihoz. Tegnap azért hisztizett, hogy usziba szeretne menni, ma meg azért, hogy nem akar....Mindegy, csak legyen valami, amin lehet hisztizni. :)
Ritussal voltunk Nóránál,(Dévényesünk) (miután villámrakétaként( ő elnevezése) bevágtam Grétikét az oviba....)rohantunk a Lilafecskébe...Kicsit elkéstünk..Dilis egy reggel volt. 
Nóra szerint nagyon ügyes Ritus, bár most kezd kicsit lelassulni a fejlődése. Nem baj...Mi lassan, de biztosan haladunk a cél felé. Tudom, hogy semelyik gyereket nem lehet, nem szabadna a másikhoz hasonlítani, főleg Ritát nem, dehát a kisördög mindig belém bújik, hogy .."lám, lám, most fog leállni a fejlődése, most fognak az egészséges társai elhúzni" Pedig hálát adhatunk a Jóistennek, hogy ilyen szépen fejlődik....
Szépen nyúl előre a játékokért, négykézláb ha feltámasztjuk, már kis időre megáll, de aztán szétcsúszik a lába, és hasra veti magát. De már nem homorít annyira, a derekát egész ügyesen meg tudja tartani.

Ez még egy régi kép, akkor még csak rövid időre tudta így  tartani a fejét, most már vidáman nézeget. 
A múlt heti tüdőgyuszis kórházi tartózkodás alatt a nyaka kicsit gyengült, sokat lógatta a fejét, de most már szerencsére újra ügyesen tartja.

Napi hintázás csörgő rágcsálással  :)
Csikorgatja a fogát!!!!!!!!A 2 alsó már kint van, felül pedig nem a metszőfog bújt ki, hanem a jobb szemfoga.  Kis vámpír lesz!!!  :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése