Ez a blog negyedik gyermekünk, Rita fejlődését hivatott követni, aki súlyos agyi fejlődési rendellenességgel jött a világra. Corpus callosum hiány, agykamra tágulatok, fejletlen kisagy, és egy óriási ciszta, ami gátolta az agy fejlődését. Dandy Walker malformáció. Azért határoztam el, hogy a feljegyzéseket közzéteszem, hogy mindenki lássa, hogy
CSODÁK
még vannak

2011. január 23., vasárnap

Délelőtt Egyetemi Templom, Ritus is nézte a bábozást a kis kóruson. Érdeklődve nézte az eseményeket.
Úgy érezzük, a kisasszony most ugrott egyet fejlődésileg. Mászást gyönyörűen csinálja. Segítség nélkül még csak kalimpál, még nem jött rá, hogyan kell kitámasztani, de ha leszorítom a lábát, nyomja fel a pocakját, teszi előre a kezeit. Küzd, hogy elérje a "csalit". (ami rendszerint nem az ő játéka, mert azok már nem nagyon érdeklik, hanem valami extra dolog...A Beni duplo busza tetszik neki most nagyon. Beni persze teljesen kiakad ezen. "Ritus elveszi a buszoooooom!!!!!!!!" Kezd kialakulni a féltékenység??)



Értelmileg is fejlődött. Ha leejti a játékot, már nem feledkezik meg rögtön róla, hanem elkezdi keresni. Ma többször beejtette a feje mellé a cumit, és addig küzdött, míg vissza nem halászta onnan, pedig nem is látta.

A cumi csak játéknak kell.

MA NAGYON MEG VOLTUNK ELÉGEDVE VELE!!!   DEO GRATIAS!!   :)


Délután kicsit exráztunk a gyerekekkel. Elmentünk "sültkrumplizni" ..Ez nekik egy óriási program, mert nagyon ritkán kapnak ilyen "tápláló" kaját. Nagyon élvezték!!!Kis majmok!!



Ingyen reklám 



1 megjegyzés:

  1. Szia Enikő!

    Nagyon tetszik a blog,, amit írsz!Tetszik, hogy tudjuk követni Ritus fejlődését napról napra hétről hétre, és ugyan találkozunk minden héten, nem jut mindig idő, hogy beszélgessünk arról, hogy mi van veletek, hogy fejlődik ez a kis gyönyörűség.Pedig nagyon érdekel és nem telik el úgy nap, hogy ne gondolnék rátok!
    És hihetetlen, hogy erre is jut időd!Szuperanyuka vagy!De tényleg!
    Sok puszi: Eszti (Gyürky)

    VálaszTörlés