Ez a blog negyedik gyermekünk, Rita fejlődését hivatott követni, aki súlyos agyi fejlődési rendellenességgel jött a világra. Corpus callosum hiány, agykamra tágulatok, fejletlen kisagy, és egy óriási ciszta, ami gátolta az agy fejlődését. Dandy Walker malformáció. Azért határoztam el, hogy a feljegyzéseket közzéteszem, hogy mindenki lássa, hogy
CSODÁK
még vannak

2011. január 21., péntek

Ritus egész éjszaka kamilla gőzfürdőben aludt, így egész nyugodt volt. Csak 1x ébredt falatozni, aztán visszaszunyált. Reggel Kinga korán ment, péntekenként  1/4 8-ra kell mennie áhítatra, így 7 előtt már dobbantottak apával. Ovisokat készítgettem tempósan (legalábbis én tempósan akartam, ők nem mindig értékelték ezt a próbálkozásomat), mert Dévényes kezelésre jelentkeztünk be 1/2 9-re. Sikerült végül is 8ra betuszmákolnom a gyerekeket a kocsiba, irány az ovi...Kicsit gyanús volt, hogy egy autó sem állt az ovi előtt.Hát persze, ma nevelés nélküli munkanap van!!!!Kicsit nézhettek csak bolondosnak, a feledékeny anyuka viszi szünetben a kölkeit oviba...Na mindegy...Irány a Dévényes az egész csipett-csapattal. Mondanom sem kell, gyerekek üdvrivalgással fogadták, hogy nincs ovi  :)   Így kicsit drágább volt a délelőtt, mert nem csak a tornát, hanem a játszóházat is ki kellett fizetni, de legalább jól érezték magukat a gyerekek.
Ritus a kezelés után bealudt, hazajöttünk, sikerült betennem az ágyába úgy hogy ne ébredjen fel. Egész délelőtt aludt. Végre tud aludni,GYÓGYULUNK!!!!

Benedeket is el kéne kezdeni komolyan "fejleszteni". Nagyon kis ügyetlen, rövid ideig tud csak koncentrálni egy dologra...Őt is bele kell venni a fejlesztési tervbe .:)






Kinga megkapta élete első félévi értesítőjét!!!Csak rajzból nem kapott dicséretet!!:)   Nagyon büszke magára a kislány, és persze mi is rá!!!


Délután tornáztunk egyet Ritussal, elég kókadt még, de viszonylag ügyes volt. Néha már egész ügyesen megtartja a fejét hason fekvésben a törzsével egy vonalban. De még nem próbálkozik a  kúszással, csak rúgkapál a lábával. :(

Ez lett a buksimérésből:
Hagyd anya, majd én megmérem magamnak!!!
Nincs is olyan nagy fejem!!!


Túró rudi zaba uzsira!!!



3 megjegyzés:

  1. Gratulálunk a bizihez,a dicséretekhez. Benivel mit tervezel? Aranyosak lettek az évszámlálók. O

    VálaszTörlés
  2. Sziasztok!

    A mi kisfiúnknak is egy elég nagy cisztát mutatott a kopony ultrahang annak idején. Jelenleg 10 éves, tegnap kapta meg a 3. osztályos bizonyítványát, amiben 2 tárgyból dícsérete van...A záró megjegyzésben az áll, hogy kiváló képességű gyermek. Örülünk a hiteteknek! Korai fejlesztő pedagógus vagyok, mindenféle tanulmányok után a gyakorlatban igazolódott, hogy a szeretet a legnagyobb húzóerő. Valóban csodákra képes!!

    VálaszTörlés
  3. Bocsi, hogy csak ritkán...
    Szuperek vagytok! Komolyan! És úgy örülök neki, hogy amit én már elsőre véltem Ritusról, beigazolódni látszik. Ott az usziban, amikor pár hetesen rám mosolygott, tudtam, hogy nem lesz igazuk a dokiknak!!!! :)
    A fejlesztésekkel kapcsolatban. Ami nekünk nagyon jó volt, és nagyon tudom ajánlani, az a bhrg. Ugye Andi a vizes részét csinálja, de van neki szárazföldi része, tud nektek embert ajánalni, aki ráadásul össze tudja hangolni a munkát Andival. És az Beninek is jót tenne, kimondottan figyelemzavarra vannak gyakorlatok! És mivel csináltátok a Katonát, ismerős lesz egy csomó minden, csak nem olyan 'katonás'. Napi fél óra volt nekünk, és heti 3-5 alkalommal kellett este itthon csinálni. Maximálisan megérte, szerintem nagyon sokat számított Eliotnak is! Tervezem folytatni azt is, de egyenlőre szét vagyok esve kicsit. Járunk a down koraiba, amit szupernek tartok, de én is érzem, hogy több kéne. KÖzben készülünk arra is, hogy szeptemberben ha minden igaz ovi... (normál óvoda!!!) :D persze integrált, de már ez is baromi nagy szó!
    Ritus nagyon ügyesen halad, és tényleg sokkal ügyesebb, mint Eliot ennyi idősen! SZóval amiatt ne legyen kétségetek, hogy járni fog! De még mennyire, hogy fog! Lehet, hogy később, mint a többi, de én már aztán tudom miről beszélek. :D
    További sok erőt nektek, és egyrészt köszönöm, hogy írod a blogot, mert nekem is jó olvasni, másrészt minden tiszteletem, hogy négy gyerek mellett jut rá időd... :)

    VálaszTörlés